How Ansible Works

In deze workshop leer je alle basisprincipes van Ansible
 • Duur

  4 uur

 • Tijdstip

  18:00 - 22:00

 • Planning

  21 maart 2019

 • Lesmethode

  Klassikaal

 • Kosten

  Gratis (Op uitnodiging)

 • Wat heb je nodig?

  Laptop

Algemeen

Ansible is een open source automatiseringsplatform dat u kan helpen met configuratiebeheer, applicatie-implementatie en taakautomatisering en kan tevens orkestratie uitvoeren om zo taken achter elkaar moet uitvoeren op verschillende servers of apparaten. Ansible kan ook geavanceerdere IT-taken uitvoeren, zoals doorlopende implementaties of doorlopende updates zonder downtime. Het doel van Ansible is vooral eenvoud en maximaal gebruiksgemak te creëren. Het heeft ook een sterke focus op veiligheid en betrouwbaarheid. Ansible is dus een zeer veelzijdig hulpmiddel. En het beste van alles is dat het steeds meer Buzzword Compliant wordt. Het heeft zelfs Cow power en batterijen inbegrepen!

Doelgroep

Deze workshop is bedoeld voor ICT’ers die al enige ervaring hebben met Ansible of met Ansible moeten gaan werken. Ook als je geintresseerd bent in automation is dit de perfecte workshop om te volgen. Deze workshop is bedoeld als opwarmer voor onze 8-daagse Ansible cursus welke in Q4 2019 van start zal gaan.

Onderwerpen

 • Basic workings of Ansible
 • Ansible playbooks
 • Ansible Adhoc commands
 • A short demo of Tower if people are interested

Na de workshop

In deze unieke workshop van Ansible zal je kennis maken met de basiswerkingen van Ansible, Ansible Adhoc-commando’s en Ansible-playbooks. De workshop is zeer praktisch en kan worden gedaan op uw eigen laptop, en enkele virtuele machines welke door Greater beschikbaar worden gesteld.

 • Deze Workshop Delen

De trainer

fons-300x300

Fons Drost

DevOps Consultant

Fons Drost is een linux consultant met een berg aan ervaring en werk dagelijks mee aan de zwaarste en meest uitdagende DevOps klussen. Fons heeft  zich de afgelopen jaren met name gespecialiseerd in Ansible. In deze workshop neemt hij je met veel enthousiasme mee in deze wereld en zal hij je laten zien hoe je Ansible het beste kunt inzetten bij je dagelijkse werkzaamheden.

Geef je op! Er zijn maar een beperkt aantal plekken.

Contact

Get Connected

Wil je meer informatie of gewoon een keer gezellig komen kijken?
Je bent van harte welkom in Voorschoten!

Adresgegevens

Dobbeweg 1
2254 AG Voorschoten
info@greater.nl

KVK: 65131460
BTW: NL855992499B01
ING: NL75INGB0007028551

Contactgegevens

Sales & Marketing

+31 (0)85 303 64 23
sales@greater.nl

Backoffice

+31 (0)85 303 64 28
backoffice@greater.nl

Let’s Talk About Anything

Wil je graag eens van gedachten wisselen met een van onze mensen? Of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel, mail, chat of kom gewoon gezellig langs. Je zult verbaasd zijn over de heerlijke sfeer op kantoor maar ook over alle mogelijkheden die wij jou te bieden hebben.

+31 (0)85 303 64 28

Contact