Continuous Learning

Het is bij Greater van groot belang om jezelf te blijven innoveren en continu je kennis verder uit te diepen. Leren is hierbij essentieel: een krachtige leercultuur bevordert de innovatiekracht. Reden voor ons om het thema continuous learning verder te onderzoeken en in te zetten: hoe draagt continuous learning bij aan structurele verbetering en vernieuwing binnen onze organisatie? Wij vinden dat je alleen voorop kan blijven lopen in de snel veranderende wereld van ICT als je consultants qua kennis up to date zijn. Direct op adequate wijze inspelen op de wisselende aanvragen in de markt, maakt dat je je naam als kennishuis waar kan maken!

Continuous Learning voor iedereen

Iedereen, junior, medior of senior, leert dagelijks. Je verwerft al nieuwe kennis door eenvoudig een vraag te stellen aan je collega of een artikel te lezen. Dit wordt informeel leren genoemd. Daarnaast blijf je bij door een training of kennissessie te volgen en deze opgedane professionele kennis en vaardigheden direct toe te passen in de praktijk. In de ICT ben je nooit uitgeleerd. Bij Greater bieden wij iedereen dezelfde leercurve aan, of je nu een Young Professional bent of een doorgewinterde consultant. Het verwerven van nieuwe informatie en technieken zal ons een aanzienlijke meerwaarde geven ten opzichte van concurrenten. Iedereen draagt op deze wijze zijn steentje bij in de organisatie.

Binnen Greater is er heel veel mogelijk op het gebied van Continuous learning, er wordt voortdurend geïnvesteerd in kennis. Dit doen wij door het geven van trainingen in onze eigen Greater University. Het organiseren van workshops en zeer informatieve kennissessies hoort hier ook bij. Binnen Greater hechten wij er waarde aan dat onze medewerkers de continue veranderende ICT-branche op de voet blijven volgen. Vandaar dat wij minimaal 1x per jaar een conferentie bezoeken van één van de grote spelers in de markt.

De rol van de consultant

Met geactualiseerde vaardigheden en kennis zorgen wij er samen voor dat jij op de meest leuke en interessante opdrachten ingezet kan worden. Een Greater consultant kenmerkt zich door:

  • continue op zoek te zijn naar nieuwe kennis die hij graag tot zich neemt
  • het zich eigen maken van een breed scala aan informatie, die niet persé alleen gerelateerd is aan zijn huidige rol of project
  • het zoeken naar nieuwe manieren om oplossingsgericht te werk te gaan
  • het altijd op de hoogte blijven van huidige en toekomstige trends en technologieën
  • het onderhouden van regelmatig contact met collega’s en zijn netwerk; verbondenheid is het key-word
  • het actief zichtbaar zijn op sociale media door zowel de meest recente ontwikkelingen bij te houden en te delen

De Greater University

Binnen onze organisatie hebben we de Greater University opgezet. Dit is de plek waar leuke workshops en interessante kennissessies georganiseerd worden, boeiende trainingen worden gedaan en waar er actief nieuw vergaarde kennis gedeeld wordt. Klinkt super toch? Dat is het ook! Wij besteden zeer veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling, want alleen op die manier kunnen wij onze naam als kennishuis waarmaken.

Enerverende trainingen, maar dan net even anders. Tijdens onze bijeenkomsten worden er complexe omgevingen nagebouwd zodat de cursisten daar zelf mee aan de slag kunnen gaan. Er wordt zo min mogelijk uit een boek gewerkt, uiteraard zijn de boeken beschikbaar maar dat vooral als naslagwerk. Wij zijn van mening dat je het meest leert door het ook daadwerkelijk te doen!