Finns Teamfight Tactics avontuur

Binnen ons mooie team hebben wij veel gamers, één daarvan sprint er met kop en schouder bovenuit als het op Teamfight Tactics aankomt. Finn heeft het zelfs zover geschopt dat hij het WK mocht spelen in Vegas. Uiteraard hebben wij dit als Greater omarmt en hebben we deze reis mogelijk gemaakt voor Finn. Wat hij allemaal beleefd heeft lees je hieronder!

Vorig jaar ben ik begonnen Teamfight Tactics op competitief niveau te gaan spelen.
Ik moest een bepaalde rang halen binnen Europa, namelijk de top 200 om überhaupt de tickets te mogen kopen voor het WK in Vegas. Ik heb daarmee coaching gehad om mezelf te kunnen plaatsen binnen de top 200. Uiteindelijk ben ik in de top 30 terecht gekomen van Europa en heb ik een ticket weten te bemachtigen voor het WK in Vegas.

Ik vloog dinsdag naar Las Vegas vanuit Amsterdam, samen met 2 andere Nederlanders die ook meededen aan het toernooi. We kwamen aan om 3 uur in de middag lokale tijd. Ik heb helaas niet kunnen slapen in het vliegtuig, dus had een lekkere jetlag. Op locatie aangekomen ben ik als een zombie samen met de andere personen de strip gaan verkennen. Tijdens het verkennen zijn we bij de in-n-out wat gaan eten. Helaas zat er in het bakje meer zout dan frietjes, goed voor het zout niveau maar wat minder voor de cholesterol. Om 8 uur in de avond weer richting het hotel gelopen, ondanks mijn pogingen om onderweg in slaap te vallen (lang leve jetlag) gelukkig het bed van het hotel kunnen vinden om lekker te slapen.

Op de woensdag zijn we lekker rustig aan gaan doen. We hebben genoten van het mooie warme weer en zijn gaan oefenen met Teamfight Tactics tegen elkaar. Later op de avond hebben wij mensen ontmoet die ook naar het evenement gingen en die we door het gamen hebben leren kennen. Samen met hen zijn wij lekker en hapje wezen uit eten. Dit keer naar de Rainforest Cafe, hier heb ik het meest droge stukje kip ooit van mijn leven gegeten, maar gelukkig wel minder zout dan de patat de avond daarvoor. De sfeer zat er wel goed in en we allemaal erg veel zin in het toernooi.

Donderdag hebben we met de lunch Chinatown ontdekt. Na wat heerlijke ramen/noedels gegeten te hebben besloten hier voortaan maar altijd te gaan eten. Na de lunch heb ik me ingecheckt bij het evenement zelf. Hierbij heb ik mijn spelerskaart ontvangen en was alles ready to go voor het evenement zelf. ‘s Avonds zijn we naar de pre party gegaan van het toernooi. Dat was in de HyperX Arena van het Luxor hotel. Daar stonden diverse pc’s opgesteld zodat we alvast een beetje warm konden spelen. Daar heb ik alvast wat potjes gespeeld tegen diverse andere spelers. Begin van de avond was er een showmatch van diverse ontwikkelaars en content creators van Teamfight Tactics zelf. Na de showmatch vanuit Teamfight Tactics kwamen er 2 dj’s die het feest goed op gang wisten te houden. De sfeer zat er erg goed in bij iedereen! Aangezien ik nog geen 21 ben mocht ik natuurlijk geen drankje (helaas). Voordeel hiervan is dat ik zonder kater aan het toernooi beginnen.

Vrijdag (matchday)
De venue ging om 09:00 open, gelukkig hoefde ik pas om 15:00 te spelen. Ik was er bij de opening al bij om me helemaal onder te dompelen in de sfeer van het toernooi. Na de openingsceremonie barste het toernooi helemaal los. Gezien ik toch moest wachten ben ik de andere Nederlanders gaan toejuichen die al aan de beurt waren. Helaas viel er al snel eentje af. Daarna was het mijn beurt voor mijn eerste speel ronde. Mijn eerste ronde speelde ik tegen de Duitser, Kevin. Kevin is een doorgewinterde veteraan als het op Teamfight Tactics aankomt. Dus ik maakte me op voor een paar stevige en zware games. Tijdens de eerste game nam ik wat hogere risico’s (it’s Vegas baby!) helaas pakte dat niet helemaal uit zoals ik gehoopt had. In het eerste potje viel ik helaas al snel af. Nu stond de druk er goed op voor de 2e match tegen Kevin. Gezien de 1e match niet goed ging besloot ik nu in de 2e het speltempo te verhogen. Ik had mezelf klaar gemaakt om een goede compositie neer te zetten. Helaas zat het geluk niet aan mijn zijde (it’s still Vegas baby!) en kreeg ik niet de juiste units die ik nodig had om Kevin te kunnen verslaan. Het was een frustrerend potje gezien ik mijn speelstijl moest aanpassen naar een stijl dat niet in mijn straatje lag. Dit resulteerde helaas in een nieuwe winst voor Kevin. En hierdoor kon ik niet door naar de volgende ronde.

Nadat het toernooi er voor mij helaas op zat ben ik naar de andere Nederlandse speler gegaan om die te gaan toejuichen. Omdat zijn eerste 2 potjes niet perfect gingen moest hij in de 3e pot de eerste plek om kans te maken om door te gaan. Na een zenuwslopende wedstrijd was hij eerste geworden, maar door de plaatsing van anderen was dat helaas niet voldoende om door te gaan.

Zaterdag (uithuil dag)
Helaas lagen wij er allemaal al uit maar dat mocht de pret niet drukken. Wij zijn wat bekende Engelse spelers gaan toejuichen die we hebben ontmoet tijdens de Pre-party.
Beiden zijn nog door de eerste ronden gekomen, maar helaas zijn ze daarna ook verslagen.
Om te vieren dat wij geen laatste zijn geworden zijn we met zijn allen naar China Town gegaan en hebben we ons getrakteerd op een goede portie Korean BBQ. Buiten de octopus was het erg lekker. Daarna zijn we de strip op gegaan en hebben we genoten van al het moois dat Vegas te bieden heeft.

Zondag (finale dag)
Op deze dag werd de finale gespeeld. Kevin (ja die Duitser die mij versloeg) speelde in de finale met 7 andere spelers. Het was een erg spannende en zenuwslopende finale. Uiteindelijk heeft een Amerikaanse speler gewonnen. Na de finale zijn we met dezelfde gezellige groep weer richting China Town gegaan om daar weer heerlijk te gaan eten (en misschien een drankje)

Op dinsdag was het weer tijd om richting het koude Nederland te gaan. Na een voorspoedige vlucht zijn we om 11:00 aangekomen op Schiphol. Het was een mooi avontuur! Veel mooie dingen beleefd en ervaren. Ik ga verder oefenen om de volgende keer hogerop te kunnen eindigen!